“Mijn doel is om het lichaam in staat te stellen zijn eigen genezingsmechanismen te gebruiken om met ziektes om te kunnen gaan.”

Afspraak maken

Consultatie alleen op afspraak
wagenaar@coachtoheal.com
of telefonisch 06 1540 1653

Wie is Annie Wagenaar
Arts in integrale geneeskunde en leefstijlgeneeskunde

Na mijn studie geneeskunde en jaren klinisch onderzoek in de farmaceutische industrie in Zwitserland, heb ik een opleiding tot huisarts in Engeland gevolgd. Tijdens deze opleiding kwam ik in aanraking met manuele geneeskunde, die mij inspireerde om een osteopathische opleiding te volgen in Londen. Vervolgens koos ik voor de opleiding tot manuele geneeskunde in Eindhoven.

Terug in Zwitserland werkte ik als huisarts en volgde ik vele studies in traditionele Chinese geneeskunde, biologische geneeskunde, F.X. Mayr-geneeskunde, myoreflextherapie, Feldenkrais en aanverwante disciplines. Mijn laatste opleiding in integrale geneeskunde heb ik bij de AVIG afgerond.

Door mijn reis door de reguliere en complementaire (alternatieve) geneeswijzen heb ik de betrekkelijkheid van evidence based geneeskunde in leren zien. De patiënt voldoet niet aan bepaalde richtlijnen. Iedereen is uniek in zijn genetica, levenswijzen, sociale achtergrond, levenservaringen en voorgeschiedenis.

Mijn huidige opleiding in klinische psychoneuroimmunologie maakt het nog eens meer duidelijk dat het zoeken naar de oorzaak en het begrijpen van het ziektebeeld, de weg is naar een oplossing die past bij de patiënt.

Het lichaam is een geniaal systeem, waar elke seconde een ongelooflijke hoeveelheid chemische reacties plaatsvinden. Het is een ecosysteem, net als in de natuur, en kan zich heel goed zelf reguleren. Maar net als in de natuur gaan wij niet altijd respectvol met onszelf om. Het systeem is onderhevig aan vele invloeden: onze levensstijl, zoals voeding, gedachtes, emoties, overtuigingen, slaapritme et cetera.

De oplossing zal allereerst bestaan uit het begrijpen van de ziekte. Hiervoor wordt eerst het gesprek aangegaan, de anamnese. Indien nodig wordt lichamelijk onderzoek uitgevoerd, evenals laboratoriumonderzoeken.

De behandelingen kunnen bestaan uit: 

 • Leefstijlaanpassingen (FX Mayr, intermitterend living), 
 • Vitaminen en mineralen
 • Ademhalingsoefeningen  
 • Manuele behandelingen (Feldenkrais, myoreflextherapie, Scenar/physiokey,) 
 • Acupunctuur
 • Neuraal therapie
 • Nano CellCare therapie

Voor wie: 

 • Mensen met chronische aandoeningen die hun gezondheid willen verbeteren.
 • Mensen met pijnklachten.
 • Mensen die hun ziekte/symptomen willen bespreken.
 • Mensen die een alternatieve behandeling willen proberen en niet weten welke behandeling de juiste is.  
 • Mensen die graag eens hun levenswijze willen bespreken en willen kijken hoe ze daar veranderingen in kunnen brengen.

Consultatie alleen op afspraak per e-mail wagenaar@coachtoheal.com of telefonisch 06 14 01 653.

Tarief: 120 euro per uur, of 30 euro per kwartier.

Het eerste consult duurt minimaal één tot anderhalf uur. Voor dit consult wil ik u graag persoonlijk ontmoeten. Opvolgende afspraken kunnen eventueel via (video)bellen of e-mail.