Annie Wagenaar

Ik ben een opgeleide allopathische arts met een gespecialiseerde opleiding in complementaire geneeskunde. Lees meer over mijn ervaring en hoe ik u kan helpen bij het verbeteren van uw gezondheid.

Werkwijze

Ik werk volgens de principes van de Integrale Geneeskunde. Dat betekent dat bij iedere gezondheidsklacht niet alleen gekeken wordt naar deze klacht maar naar de persoon als geheel, zoals leefwijze, werk, sociale omstandigheden. Consulten duren daardoor langer dan u van de reguliere geneeskunde gewend bent.

Het eerste consult bij mij duurt 1 รก 2 uur. Tijdens dit consult bespreek ik uw klachten en symptomen en probeer ik in kaart te brengen welke factoren en mechanismen een rol kunnen spelen bij het ontstaan en in stand houden hiervan.

Indien nodig zal ook een lichamelijk onderzoek worden gedaan en worden uitslagen van onderzoeken opgevraagd of wordt aanvullend onderzoek van bloed, urine of ontlasting aangevraagd.

Vervolgens ga ik bekijken welke factoren we kunnen aanpakken en ga ik een plan opstellen.

Ik breng ook de ernst van uw klachten en symptomen in kaart, zodat ik in de loop van de tijd kan evalueren of er verbetering optreedt.

Indien u niet naar de praktijk kunt komen, kunnen we dit eerste gesprek online doen, afhankelijk van uw klachten.

Bij ingewikkelde problematiek kan het zijn dat er meerdere consulten nodig zijn om alle factoren goed in kaart te brengen.

Afhankelijk van de bevindingen en het behandelplan wordt een vervolgconsult ingepland. Dit kan in de praktijk plaatsvinden maar ook telefonisch of online, afhankelijk van de omstandigheden en uw voorkeur.